Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Foaia Transilvana
Anul şi data apariţiei: 16.08.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Autorul articolului: Anca Giurgiu
Titlul articolului: Primăria face parc de joacă și creșă în locul romilor de pe Coastei
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.ftr.ro/primaria-face-parc-de-joaca-si-cresa-in-locul-romilor-de-pe-coastei-50018.php


Primăria face parc de joacă și creșă în locul ro Pe locul, unde pînă anul trecut au locuit sub ochii autorităţilor zeci de familii de romi, în barăci improvizate, a fost inaugurat, astăzi, un parc de joacă modern, cu aparate de fitness, piste de biciclişti şi foişor pentru pensionari. 

Strada Coastei a devenit cunoscută în Cluj, în urma scandalului iscat în decembrie 2010, cînd în plină iarnă, primăria a decis să elibereze terenul şi să îi evacueze pe romi. O parte din locuitorii care au fost mutaţi în apropierea fostei rampe de gunoi a oraşului, mai exact la Pata Rât, declarau că municipalitatea clujeană are interese mari cu terenul, pe care vrea să îl dea unui investitor privat.

 

100 de arbori, plantaţi în parcul de pe Coastei

Însă, astăzi, edilul oraşului, Sorin Apostu, a inaugurat parcul de joacă de pe stradaCoastei, care, potrivit acestuia, este singurul de acest gen din cartierul Mărăşti. „Este un parc integrat, cu teren de baschet, aparat de fitness,  un foişor pentru pensionari, bănci, locuri de joacă pentru copii şi piste de biciclişti. Astăzi, întregul plan pentru această zonă este definitivat, iar locaţia pentru Complexul Teologic a fost deja aprobată de consilierii locali. Astăzi se deschide licitaţia privind executarea unei creşe la nivel naţional”, a explicat primarul. 

Prin programul guvernamental vor fi construitre două creşe, pe strada Grigore Alexandrescu şi pe strada Coastei, chiar pe locul unde au trăit ani în şir romii. Terenul de care administraţia locală şi clujenii „nu erau foarte mîndri”, „şi-a regăit acum locul în peisajul urban”, susţine Apostu. 

Băncile montate pe Coastei au fost recuperate din Parcul Central, unde în prezent lucrările de modernizare sînt în toi. În total, au fost recuperate din Parcul Central 109 bănci. În plus, vor fi plantaţi în parcul de pe Coastei peste 100 de arbori.

Investiţia se ridică la 255.00 de lei, iar lucrările au durat circa cinci săptămîni.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.